Лионел Меси и Анхел Ди Мария за изразили желанието си да играят за националния отбор на Аржентина по време на Олимпийските игри в Париж през това лято. Според аржентинската Dsports.tv това най-вероятно ще бъде последния турнир, на който двамата ще участват с националния тим. Аржентинската федерация вече се опитва да подготви цялата логистична дейност, с която да успее да осъществи този план. Разбира се, първото условие е все пак младежкият национален отбор на Аржентина до 23 години, воден от Хавиер Масчерано, да успее да се класира, печелейки квалификационния турнир, който стартира днес.

Меси и Ди Мария, които са съответно на 36 и 35 години, са олимпийски шампиони с Аржентина от игрите в Пекин през 2008 година.

През ноември Ди Мария обяви, че ще сложи край на кариерата си след турнира Копа Америка, който ще се проведе между 20 юни и 14 юли това лято в САЩ. Изглежда обаче крилото, което в момента играе за Бенфика, ще отложи това с няколко месеца и ще изиграе още един турнир с националния отбор.

Любопитно е, че ако планът се осъществи, двамата бивши играчи на Пари Сен Жермен ще се завърнат във френската столица, след като не се разделиха по най-безконфликтния начин с клуба.

🚨 JUST IN: Lionel Messi and Ángel Di María want to play the Olympics 2024 in Paris with Argentina if the team qualifies. @DSportsRadio 🇦🇷🏆 pic.twitter.com/ZmOQSzVbO1

— All About Argentina 🛎🇦🇷 (@AlbicelesteTalk) January 19, 2024