Не е изключено до края на годината да се стартира процедура по несъстоятелност на пореден голям клуб в българския футбол.

Поне такива индикации идват от Стара Загора. Sportal.bg научи, че футболната общественост в града е все по-скептично настроена за оцеляването на “заралии” и поради тази причина има задействан план “Б”, чрез който да се възроди футбола в града, ако сегашният Берое се сгромоляса финансово. Нашата медия разбра, че той донякъде наподобява на този от фалита на ЦСКА, но има и някои съществени разлики.

За ракета-носител се обсъжда четвъртодивизионният Локомотив (Стара Загора). Идеята е той да не прескача групи по служебен път, а да си извоюва на терена местата в по-горните дивизии. За целта отборът стяга солидна селекция, като акцентът е местни играчи и влизане в Югозападната Трета лига. Спрягат се имената на бившия капитан на Берое - Иво Иванов, Милен Танев и други. Силният човек в Локомотив е Паоло Драголов, който е син на легендата на “заралии” и бивш футболист на Левски - Васил Драголов. В управата пък могат да влязат Желязко Динев и доскорошният шеф в Берое - Стелиян Попчев.

Разговаряно е и с двама сериозни рекламодатели да финансират издръжката на отбора, който в бъдеще време да наследи Берое, ако финансовите проблеми на клуба от елита се задълбочат. Дали всички тези еквилибристики ще се осъществят докрай, зависи най-вече от собственика на “заралии” Ернан Банато - разполага ли с достатъчно средства да изплати натрупаните под негово ръководство дългове и същевременно може ли да осигури прилична издръжка за ДЮШ и първия тим в efbet Лига. Много хора не гледат оптимистично на този вариант и в града все по-често наричат Локомотив (Стара Загора) “новият Берое”.