Офанзивният футболист на ЦСКА - София Матиас Фаетон ще пропусне част от подготовката на тима, след като напусна лагера в Анталия. Националът на Гваделупа има семейни проблеми и ще се завърне при "червените" на по-късен етап. Той със сигурност пропуска днешната контрола с Корона Келце, която започва в 14:00 часа. Все още не е ясно дали участие в спаринга ще вземе Дюкенс Назон, който е пред трансфер в кипърския Пафос. Останалите нападатели в групата на армейците са Майкъл Естрада, Марк-Емилио Папазов и Данило Асприля, като именно двама от тях ще поведат атаката днес.

Фаетон пък за втори пореден път няма да успее да проведе пълноценна подготовка с ЦСКА - София. Както е известно, той бе привлечен в Борисовата градина през лятото от втородивизионния френски Гренобъл, като се присъедини към новия си тим едва след отпадането на Гваделупа от турнира "Голд Къп". Така той на практика остана без лятна почивка, а след само седмица тренировки с червените дебютира при нулевото равенство с Хебър в първия кръг. Адаптацията му у нас премина по-бавно от очакваното, но в края на есента нападателят влезе в ритъм и бе най-острият футболист на тима. Очакваше се той да повиши още нивото си след проведена пълноценна зимна подготовка, но такава и този път няма да се състои.

Все още не е ясно кога Фаетон ще може да се завърне при съотборниците си. Те се местят в Белек в сряда, 24 януари, а на 4 февруари се прибират в България. Червените подновяват участието си в първенството с домакинство на Ботев Враца на 18 февруари, неделя, от 17:45 часа на националния стадион „Васил Левски“.

"Тема спорт"