Септември надделя над Спортист (Своге) с 2:1 в контролна среща. Столичани успяха да отбележат гол още в първата минута, когато новото попълнение Жан-Пиер Да Силва се възползва от рикошет и вкара в мрежата на Иван Гeшев.

След това момчтета на Георги Чиликов създадоха няколко чисти голови положения, които обаче пропуснаха. Първо Иванов се озова сам срещу вратаря, но не уцели. Последва добра възможност пред Ариф Ферадов, който също не успя да се справи със стража на Септември.

В 15-ата минута Павлин Чиликов пусна чудесен извеждащ пас към Иванов, който изпрати топката над вратата. Играчите от Септември стигнаха до втори гол в 20-ата минута, когато, след центриране от ъглов удар, Асен Георгиев с глава се разписа в мрежата на Иван Гошев.

Последваха нови пропуски за футболистите от Своге. Първо Ариф Ферадов, а след това и Семерджиев пропуснаха добри голови възможности.

"Шоколадите" намалиха в 38-ата минута, когато Ариф Ферадов изпълни фал отстрани на наказателното поле, параболата на топката изненада вратаря на столичани и влезе в мрежата му.

В 68-ата минута Спортист направи добра атака, Сиромахов стреля с глава, но изпрати топката в аут. Малко преди края на мача Тони Иванов можеше да изравни, но защитник на Септември изчисти от голлинията.