Изпълнителният директор на Саудитската Про Лига Саад Алазез изрази съжаление за решението на английския национал Джордан Хендерсън да напусне Ал-Етифак и да премине в Аякс като свободен агент. Той обаче увери, че това е нормално, и не пропусна да изтъкне големия прогрес на първенството през последните месеци.

“Всичко това е просто част от футбола. Случва се навсякъде в живота и по света, във всички кариери. Понякога въпреки най-добрите усилия хората не се адаптират и това може да повлияе на представянето, както и да доведе до разочарования за всички. Джордан е добър човек и жалко, че нещата не се получиха за него, но той е първият, който ще потвърди, че му бяха предоставени пълна подкрепа и уважение. Така че всички се опитаха и няма виновни. Доволен съм, че клубът реагира бързо, тъй като трябва да защитава своите собствени интереси, което важи и за играчът, така че всичко това е за най-добро. След като оттам уредиха финансовите условия за прекратяването на договора, сега могат да се възползват максимално от зимната пауза и от трансферния прозорец, за да рестартират и да продължат отново.

🇸🇦 Saudi Pro League CEO Saad Allazeez on Jordan Henderson: “This is all just part of football, all across the world and life, across all careers. Sometimes despite best efforts people don’t always adjust or settle and that can impact performances and lead to frustrations for… pic.twitter.com/iM5ijj59yN

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) January 19, 2024

Като първенство имаме силата и дълбочината да продължим напред. Всъщност, въпреки че сме още в първите дни на новата ни стратегия, никога не сме били в по-силна позиция. Досега само за пет месеца имаме повече голове, така че сме станали по-зрелищни и с повече зрители на мачовете, които са наблюдавани в 160 страни по света. Станахме по-младо, по-международно и по-атрактивно първенство с повишени търговски приходи от над 650% и нови партньори. Така че всичко върви в правилната посока. Гледайки напред, ние сме много позитивни и очакваме още добри играчи да пристигнат. Но, разбира се, също така някои ще си тръгнат. Така става, когато си топ пъренство особено като се има предвид, че съставите са ограничени. Затова очакваме потокът от таланти да бъде и в двете посоки. Но като цяло сме щастливи от прогреса и развитието само за един полусезон. Бяха положени солидни основи за бъдещата ни сила”, написа Алазез в свое изявление.