Ботев (Враца) загуби с 2:3 от Монтана първата си контролна среща по време на зимната подготовка. Момчетата на Христо Янев направиха куп пропуски пред вратата на противника, а головете отбелязаха Диого Барбоса и Марко Мажуга. И петте попадения паднаха през първото полувреме на двубоя.

Още в третата минута Диого Барбоса изведе Спас Георгиев сам срещу вратаря, но той изпрати топката над целта. Малко след това Барбоса даде хубав пас и към Марко Мажуга, който се озова на отлична голова позиция, но и той стреля в аут.

Футболистите от Монтана отбелязаха гол в 9-ата минута, като след центриране от ъглов удар успяха да вкарат във вратата на Красимир Костов.

5 по-късно Ботев изравни чрез Диого Барбоса, който се разписа директно от пряк свободен удар.

В 20-ата минута резултатът стана 2:1 за врачани. Бубакар Траоре пусна към Мирослав Маринов, който центрира успоредно и Марко Мажуга отбеляза.

Само 120 секунди обаче монтанци успяха да изравнят, след като остана непокрит човек в наказателното поле, който вкара второто попадение.

Малко след като измина половин час игра от началото на срещата тимът на Николай Митов вкара и трети гол. До края на първата част Браян Переа имаше чудесна възможност да възстанови паритета, но пропусна останал очи в очи със стража на Монтана.

След почивката ботевци пропуснаха още няколко чисти голови положения. В 58-ата минута Иван Колев бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да отбележи. 

10 минути преди края на редовното време Мартин Смоленски пусна извеждащ пас към Иван Колев, който обаче изпрати топката в аут.