Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти опита да остане позитивен, въпреки загубата с 2:4 от Атлетико Мадрид и отпадането на тима му от Купата на краля. Той не е убеден, че тимът му е заслужавал да отпадне, но отдаде това на младостта и неопитността на играчите му.

"Играхме добре, борихме се, успяхме на два пъти да се върнем в мача... Освен това ни отмениха гол. Загубихме, когато контролирахме мача заради загубена топка. Не съм сигурен дали заслужавахме да отпаднем. Атлетико също се бори за всяка топка. Дадохме всичко от себе си и няма от какво да се оплача. Това бе дерби, а в дербитата винаги има битка. Винисиус имаше повече трудности този път, но се представи на ниво. Не искам да правя индивидуални оценки. Можехме да се справим по-добре, когато резултатът бе равен. Контролирахме мача и нямаше нужда да пришпорваме нещата, но това са грешки на младостта. Когато контролираш срещата, няма нужда да прибързваш излишно", смята Анчелоти.

"Изоставахме във физическо отношение, но въпреки това се борихме 120 минути. Атлетико имаше повече време да се подготви за мача и това бе тяхно предимство. През последните седмици опитахме да подобрим физическото си състояние. Загубихме мача заради една изгубена топка и страхотното изпълнение на Гризман. Получаваме доста голове от Атлетико, но и бележим доста срещу тях, което не е лесно", допълни италианецът.