Националният отбор на Австралия стана вторият сигурен осминафиналист за Купата на Азия, след като спечели с 1:0 срещу Сирия на “Джасим бин Хамад Стейдиъм” във втория си двубой от група В на турнира.

“Кенгуратата” доминираха през цялата първа част на мача, но нито те, нито техните съперници отправиха точен удар преди почивката. Така се стигна до 59-ата минута, когато с помощта на рикошети в противникови играчи топката се озова в Джексън Ървайн, който се завъртя и със своя шут я провря между краката на вратаря Ахмад Мадания, с което даде аванс на австралийците. Това се оказа и единственият им точен изстрел в двубоя. Матю Райън пък спаси единствения точен удар на сирийците, който беше дело на Мояад Аян в 68-ата минута, с което съхрани преднината на своя тим.

FT | 𝐐𝐮𝐚𝐥𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐒𝐞𝐜𝐮𝐫𝐞𝐝 🎯

Jackson Irvine brilliance makes the difference as we secure our place in the #AsianCup2023 Round of 16! 🙌#SYRvAUS #Socceroos #DifferentBreed pic.twitter.com/gtl8U5h3mT

— Subway Socceroos (@Socceroos) January 18, 2024

Така Австралия събра 6 точки в актива си, утвърждавайки се на първата позиция в групата, докато Сирия е на третата позиция с 1 пункт, колкото има и вторият Узбекистан преди днешния му мач с последния Индия, който е без актив.