Кошмарни новини дойдоха от Херта (Берлин), като берлинчани обявиха официално, че клубният президент Кай Бернщайн е починал неочаквано на едва 43-годишна възраст. Все още не е ясна причината за кончината му.

Херта скърби за загубата на Кай Бернщайн. Днес, вторник, Херта получи ужасната новина, че президентът Кей Бернщайн е починал неочаквано на 43-годишна възраст. Целият клуб, органите и служителите са зашеметени и дълбоко шокирани. Семейството на Херта скърби заедно с опечаленото семейство на Кaй и нашите мисли са с неговото семейство, приятели и спътници в този труден момент", пише в официалното съобщение на втородивизионния столичен клуб.

Hertha BSC trauert um Kay Bernstein. Am heutigen Dienstag hat Hertha BSC die furchtbare Nachricht erhalten, dass Präsident Kay Bernstein im Alter von 43 Jahren unerwartet verstorben ist. Der gesamte Verein, seine Gremien und Mitarbeitenden sind fassungslos und zutiefst bestürzt. pic.twitter.com/XAAnniUEEn

— Hertha BSC (@HerthaBSC) January 16, 2024

Бернщайн стана президент на Херта на 26 юни 2022 г. Множество германски клубове вече изразиха съболезнованията си в социалните мрежи.

В момента Херта е на 7-мо място във Втора Бундеслига и в неделя ще изиграе първия си мач за годината срещу Фортуна (Дюселдорф) у дома на "Олимпиащадион". Тимът се представя отлично в турнира за Купата на Германия, като стигна до 1/4-финалите и ще се изправи вкъщи срещу Кайзерслаутерн.