Локомотив (Пловдив) спечели 7-ото издание на националния детски футболен турнир "Орлета Къп 2020", организиран от ДФК Орлета, който се състоя в спортен комплекс" Зона на здравето" в Пазарджик.

В състезанието взеха участие 8 отбора, разпределени в две групи. Турнирът бе за деца, родени след 1 януари 2012 година, като тази година участваха възпитаници на елитни футболни школи, сред които Локомотив (Пловдив), Спартак (Пловдив), Бригада (Димитровград), Белморец (Асеновград), Лион (Пловдив), Пловдив Сити и домакините ДФК Орлетаю" (Пазарджик).

Турнирът се игра по правилата на футбол 7, регламентът предвижда след изтеглянето на жребия да се сформират две групи от по четири отбора.


Децата на Локомотив (Пловдив) спечелиха турнира, като на финала надиграха с 5:1 Бригада (Димитровград). В малкия финал за трето място децата на Велд (Пловдив) надделяха с 1:0 над връстниците си от Спартак (Пловдив).

Домакините от ФК Орлета (Пазарджик) заеха седма позиция в крайното класиране, след като в мача за 7-8 място спечелиха след изпълнение на дузпи над Беломорец (Асеновград). В двубоя за 5/6-то място Пловдив Сити победи Лион (Пловдив) с 2:1.

Разпределени бяха и пет индивидуални приза:
Най-добър вратар - София Вълкова от Беломорец (Асеновград)
Най-добър защитник - Александър Николов от Лион (Пловдив)
Най-добър халф - Симеон Ангелов от Пловдив Сити
Най-добър нападател - Павел Николов от Спартак (Пд)
Най-полезен играч - Мартин Миневски от Локомотив (Пловдив)
Отборна купа за феърплей - ДФК Орлета (Пазарджик).