Лудогорец най-накрая се раздвижи на трансферния пазар. Разградчани осъществиха две сделки - входяща и изходяща, но с познати лица.

Те откупиха правана на нападателя Руан Секо от Сантос. До момента той играеше под наем при "орлите". Те пък бяха преотстъпили в клуба на Пеле халфа Нонато. Последният тотално разочарова за един сезон при разградчани, въпреки че бе един от най-скъпоплатените в отбора.

Вчера от Сантос се похвалиха със сделката. От там разкриха, че последните пречки пред осъществяването на сделката са били със заплатата на Нонато. В крайна сметка полузащитникът се е съгласил да получава по-малко месечно възнаграждание от това, което е прибирал на "Хювефарма Арена". И след това е сложил подпис под контракт за 3 години. Пазарлъците обаче са били дълги. Бразилците не съобщават каква сума ще получи Лудогорец. Първоначално от ръководството на българския шампион са настоявали за правата на Нонато да получат Руан Крус плюс още 1 милион евро, но в крайна сметка от Сантос ще заплатят по-малко.

През есента 22-годишният централен нападател изигра 17 шампионатни мача за Лудогорец, в които вкара 5 гола. В груповата фаза на Лигата на конференциите младокът се разписа 2 пъти. В един момент именно той бе пързи избор за върха на атаката. Това бе в периода, в който взетият през лятото Квадво Дуа се възстановяваше от контузия.

"Тема спорт"