Саудитския гранд Ал-Хилал има поредна голяма трансферна цел. Водачът в класирането в първенството на арабската държава е насочил поглед към френския национал Люка Дин от Астън Вила, твърди "Екип".

Според информациите, от Ал-Хилал искат да вземат 30-годишния ляв бек под наем до края на сезона с опция за откупуване. Подобно предложение обаче едва ли ще бъде прието от бирмингамския клуб, тъй като французинът е важен играч за тима и мениджърът Унай Емери едва ли ще се съгласи да остане без услугите му, още повече, че няма да прибере сериозна сума от евентуална продажба.

В началото на сезона Емери предпочиташе да залага по-често на Алекс Морено на левия бек на отбраната, но контузията на испанеца помогна на Дин да си върне титулярното място и той се възползва по най-добрия начин. До момента французинът има 18 мача и 2 асистенции за "виланите".

Иначе Ал-Хилал вече има в състава си няколко големи звезди. Сред тях са Ясин Буну, Калиду Кулибали, Рубен Невеш, Сергей Милинкович-Савич, Александър Митрович и Неймар. Треньор на тима пък е опитният специалист Жорже Жезус.