Байерн разби у дома Хофенхайм с 3:0 в първия мач от 17-ия кръг на германската Бундеслига след кратката пауза заради празниците. Мануел Нойер записа мач №500 на вратата на баварците и не допусна гол, а попаденията за тях реализираха Джамал Мусиала (18, 70) и Хари Кейн (90), който няма спирка и се разписа за 22-и път в 16 мача за тима.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендата на клуба и световния футбол Франц Бекенбауер. "Алианц Арена" се сбогува с Кайзера, който почина на 78-годишна възраст в понеделник. По този повод баварците играха със специални екипи, на които бе написано с главни букви "DANKE FRANZ" (благодарим, Франц).

Rest in peace, Kaiser!

Everyone at the Allianz Arena observed a minute's silence before the game to remember Franz Beckenbauer.

THANK YOU, FRANZ!

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN)

Домакините контролираха събитията на терена и поведоха в 18-ата минута, когато Лирой Сане намери Джамал Мусиала. Талантът на баварците отправи кинжален удар от малък ъгъл, който се удари в страничния стълб и се оплете в мрежата за 1:0.

В 30-та минута Антон Щах опита удар от дистанция, но топката премина високо над вратата. До края на полувремето нямаше повече сериозно положения за гол.

След почивката в 55-ата минута Лирой Сане прати топката в мрежата за втори път. Попадението обаче бе отменено за засада на подалия му Хари Кейн в развитието на атаката.

Въреки силния натиск на Байерн, гостите намериха как да отговорят. Крамарич се озова очи в очи с Мануел Нойер, но шутът на хърватина бе отразен от вратаря. Опитите на Хофенхайм продължиха. Крамарич този път направи извеждащото подаване, а Максимилиан Байер стреля. Изстрелът разтресе напречната греда, но до изравнителен гол не се стигна.

След всички пропуснати положения за възстановяване на паритета Байерн удвои аванса си в 70-та минута, когато точен отново бе Джамал Мусиала, който този път се разписа след страхотно двойно подаване с Лирой Сане.

Лошите новини за Хофе продължиха, след като Гриша Прьомел влезе грубо в краката на Матис Тел и получи втори жълт, съответно червен картон. В последната 90-а минута от редовното време дойде ред и за гол на Хари Кейн. Голмайсторът бе изведен по чудесен начин от Леон Горетцка и успя да преодоля Бауман за крайното 3:0.

След успеха си Байерн събра 41 точки и е само на една зад лидера Байер Леверкузен, който гостува на Аугсбург в събота. Хофенхайм е седми с 24 точки.

БАЙЕРН - ХОФЕНХАЙМ 3:0
1:0 Джамал Мусиала (18), 2:0 Джамал Мусиала (70), 3:0 Хари Кейн (90)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !

снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver