При победата с 3:0 над Раковски (Севлиево) в Бургас снощи, с която шампионът – ВК Нефтохимик 2010, откри волейболната 2024-а, дебют с екипа ни направи либерото Николай Тодоров. 

Ето какво каза за официалния клубен сайт 32-годишният добричлия след триумфа.

– Ники, честит победен дебют! Как усети новите си съотборници по време на първия ти мач?

– Благодаря! Победата беше задължителна и се радвам, че я постигнахме по този категоричен начин въпреки драмата в първия гейм. Тренирам вече от една седмица с новите си съотборници, има над какво да работим по сработката, но нещата ще се случат много бързо според мен.

– Кое ви затрудни по време на споменатия първи гейм с Раковски, който взехте с 25:23?

– Затрудни ни техният сервис , понеже не очаквахме да го изпълняват толкова добре в нашата зала. А може би имаше и момент на труден старт – все пак не сме имали официален мач от две седмици. Но след първия гейм нещата си дойдоха на мястото.

– Разговарял ли си специално с либерото на националния тим Симеон Добрев за клуба, за начина на работа с Атанас Петров и с хората на твоя пост най-вече, за атмосферата?

– Не съм разговарял с никого конкретно. Имам наблюдения върху случващото се в Нефтохимик в последните години, както и върху работата на треньора, и това беше най-доброто място за мен в момента.

– Играл си заедно с центровете Венци Рагин и Денис Чавдаров, както и с разпределителите Иван Станев и Стилиян Асенов. Допита ли се до някого от тях преди трансфера?

– Имах един разговор с Иван Станев, но той беше чисто приятелски. Вече бях взел решението си, той просто ме подкрепи .

– Как се сработваш с посрещачите?

– Сработването е въпрос на тренировки, само и единствено в залата с волейболната топка. За една седмица мисля, че се получават нещата.

– Какво беше чувал за обстановката в Нефтохимик и какво видя с очите си?

– За обстановката и организацията бях чувал само хубави неща от момчета, които са играли или играят в Нефтохимик. След като пристигнах, се потвърдиха тези мои впечатления. Отношението на всички е страхотно, организацията е на много високо ниво.

– Какви бяха личните ти впечатления от Нефтохимик през годините и кое е различното сега?

– Нефтохимик е клуб с големи амбиции и традиции в българското първенство. В последните години винаги се печели трофей, сега не е по-различно. Амбициите са отново за трофей, а защо не два!?

– Кои ще са основните конкуренти на Нефтохимик при защитата на титлата този сезон?

– При така стеклите се обстоятелства с Хебър (Пазарджик) мисля, че първенството стана много равностойно и всеки отбор от първите 6 в класирането има своите шансове. По мое мнение обаче главните конкуренти ще са другият бургаски отбор – Дея, и Левски.

– Как намираш Бургас, допада ли ти градът?

– За една седмица не съм имал много време да го разгледам, но това, което виждам, е един доста оживен град, с добра организация.

– Как семейството ти прие трансфера?

– Семейството ми ме подкрепи напълно – това бе шанс, който не трябваше да изпускам. Бургас е на два часа път с кола от Добрич и във всеки възможен момент се прибирам да ги видя.

– Какво обичаш да правиш в свободното си време – имаш ли хоби?

– Хоби точно нямам, както и нямам много свободно време. Докато съм тук, в Бургас, в свободното си време си почивам между тренировките, а когато имаме почивен ден, се прибирам до Добрич да го прекарам с децата и семейството си.

– Какво би казал на феновете на Нефтохимик?

– Искам да пожелая на всички фенове на Нефтохимик да са здрави и да продължават да подкрепят отбора, както са го правили досега. И искам да знаят, че ние ще се борим винаги за победата!