Барселона обяви в официално съобщение какво е състоянието на Рафиня. Бразилецът се контузи снощи по време на полуфинала за Суперкупата на Испания с Осасуна, спечелен с 2:0, и бе заменен принудително в 42-рата минута.

Направените днес изследвания показаха, че играчът на първия отбор Рафиня има мускулна травма на бицепса на лявото бедро. Тя не е сериознa и развитието ѝ ще определи неговата наличност”, пишат каталунците.

[COMUNICADO MÉDICO]

Las pruebas realizadas hoy han mostrado que el jugador del primer equipo 𝗥𝗮𝗽𝗵𝗶𝗻𝗵𝗮 sufre una lesión muscular en el bíceps femoral del muslo izquierdo. Es baja y su evolución marcará su disponibilidad pic.twitter.com/vW7fuar5L0

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) January 12, 2024

Въпреки че не става ясно колко точно време ще отсъства Рафиня, бразилецът със сигурност пропуска “Ел Класико” в неделя срещу Реал Мадрид. Каталунските медии очакват той да бъде извън терените около месец, което означава, че 27-годишното крило е под въпрос и за първия осминафинал в Шампионската лига с Наполи на 21 февруари.

Това е втората мускулна контузия на Рафиня за сезона, след като травмата на бицепса на дясното бедро, получена в мача със Севиля на 29 септември, го остави извън игра също за един месец. От началото на сезона бразилецът има 4 гола и 7 асистенции в 20 мача за каталунците.