Смятаният за най-добър волейболист в света в момента Вилфредо Леон ще смени клуба си след 6 поредни сезона в италианския гранд Перуджа.

Новината обяви роденият в Куба национал на Полша в интервю за Umbria TV.

30-годишният Леон, който дебютира още на 14 години за мъжкия национален отбор на Куба, а през 2023 година спечели европейското първенство и Волейболната лига на нациите с Полша, може да продължи кариерата си в клуб от втората си родина.

Вилфредо Леон никога не е имал възможност да играе в полското първенство. След като напусна Куба, той беше играч на руския гранд Зенит (Казан) - (2014-18), а почти 6 сезона защитава цветовете на Перуджа.

Всичко обаче сочи, че посрещачът ще потърси щастието си другаде през следващия сезон.

“Къде се виждам догодина? Където ще имам възможност да създам нова история. Определено ще продължа да пиша следващия му фрагмент”, каза Леон загадъчно в интервю за Umbria TV.

По-късно обаче той бе по-конкретен:

“Ще се случи ли някъде другаде? Да”, каза полският национал.

Това означава, че неговата 6-годишна кариера в Перуджа ще приключи.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Wilfredo León Venero (@wilfredo_leon_official)

Вилфредо Леон може да заиграе в Полша през следващия сезон.

Твърди се, че отборът на ЗАКСА (Кендженджин-Козле), който спечели Шампионската лига през последните 3 поредни години, се интересува от неговия трансфер.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от TVP Sport (@tvpsport)

ЗАКСА се очаква да претърпи истинска революция след края на сезона. Бартош Беднож вероятно ще подсили Асеко Ресовия (Жешув), Лукаш Качмарек може да се присъедини към шампиона Ястржембски Венгел (Ястжембие-Здруй). Третият волейболист, който със сигурност напуска ЗАКСА е Дмитро Пашицкий.

Средствата от тяхното напускане може да позволят Вилфредо Леон да бъде привлечен в клуба.

Капитанът на ЗАКСА Александър Сливка също може да напусне Кенджежин-Козле след 6 години, въпреки че все още нищо не е решено по неговия случай. Той от своя страна... може да замени Вилфредо Леон в Перуджа.

Италианските медии съобщават, че капитанът на “бяло-червените” е най-сериозният кандидат да заеме мястото на кубинеца с полски паспорт.

Леон ще иска да се сбогува с италианските фенове по възможно най-добрия начин - като спечели шампионата на Италия.

Вилфредо Леон не е играл през последните няколко месеци заради контузия.

“Бог и тялото ми ще решат кога да се върна в играта. В момента се чувствам добре. Правя всичко възможно да бъда на игрището още в средата на сезона”, добави Леон.