Мадридските грандове Реал и Атлетико се изправят един срещу друг от 21:00 часа в първия полуфинал за Суперкупата на Испания. Турнирът се провежда в Саудитска Арабия, а другите участници в него са Барселона и Осасуна. 

Карло Анчелоти вече обяви своя стартов състав. Италианският специалист залага на вратата на Кепа Арисабалага, a като ляв бек започва Ферлан Менди, който пропусна последните три мача заради контузия. Отдясно на защитата е Даниел Карвахал, а двойката в центъра на отбраната е съставена от Антонио Рюдигер и Начо Фернандес. Тони Кроос, който има лек проблем в глезена, е на пейката, където за началото остава и Камавинга. Орелиан Чуамени се завръща в халфовата линия, където ще действа заедно с Лука Модрич и Федерико Валверде. Джуд Белингам е на обичайната си позиция зад Винисиус Жуниор и Родриго.

По-рано през сезона Атлетико надви градския си съперник с 3:1 в Ла Лига, а в средата на следващата седмица двата отбора ще премерят сили и за Купата на краля, отново на "Сивитас Метрополитано". В началото на февруари пък Реал ще посрещне "дюшекчиите" на "Сантиаго Бернабеу" в среща от първенството.

"Белите" са в отлична форма и загубата им Атлетико през септември е единствена от началото на сезона във всички турнири. Съставът на Карло Анчелоти води в класирането на Ла Лига заедно със сензацията Жирона, а сега ще се опита да спечели Суперкупата на Испания за общо за 13-и път и за трети, откакто беше въведен новия формат на състезанието през сезон 2019/20.

Атлетико е вдигал Суперкупата само два пъти - през 1984 и 2014 година. Вторият трофей в надпреварата беше завоюван срещу Реал, воден и тогава от Анчелоти. "Лос рохибланкос" не са много убедителни в последните седмици и допуснаха грешни стъпки, които ги отдалечиха на 10 точки от върха в Ла Лига.

Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Рюдигер, Начо, Менди, Валверде, Чуамени, Модрич, Белингам, Родриго, Винисиус

Атлетико Мадрид: Облак, Йоренте, Савич, Хименес, Ермосо, Лино, Коке, Саул, Де Пол, Гризман, Мората