Новото попълнение на швейцарския Сион Георги Русев заяви при официалното си представяне, че вярва, че преминаването му в швейцарския отбор ще му послужи като трамплин в кариерата.

"Много съм щастлив, че успях да се присъединя към клуб, който има значение в швейцарския футбол. Познавам го от няколко години и знаех, че се интересуват от мен през последните месеци", сподели Русев при официалното си представяне.

"Не обичам да говоря за себе си. Предпочитам да се съсредоточа върху отбора и какво мога да направя, за да му помогна да постигне целите си. Харесвам връзката с топката, обичам да дриблирам, да вкарвам и да правя голове", добави той.

Русев не се страхува, че обвързването с отбор от 2-ра дивизия ще компрометира шансовете му да бъде повикан за следващите мачове на националния отбор на България. "Във всеки случай целта на цялата група е да се върнем тази пролет в елита. Нивото е високо и на това първенство. Знам също, че швейцарският футбол е много гледан в чужбина. Идването тук може да ми послужи като трамплин в бъдеще. Целта ми в момента е да се утвърдя като един от важните играчи в отбора. Убеден съм, че Сион ще ми позволи да се развия още повече."

"Всички ме посрещнаха добре и се погрижиха да се впиша възможно най-добре въпреки езиковата бариера."

"Тези два дни бяха добри за цялата група. Всички се забавлявахме и това е важно за атмосферата в отбора. Лично аз успях да опозная по-добре моите съотборници, тъй като преди да дойда тук, познавах само Рето (бел. на редактора: Циглер) по име заради страхотната му кариера. Бих искал обаче да кажа, че всички ме посрещнаха добре и се погрижиха да се впиша възможно най-добре въпреки езиковата бариера."