Първенецът на България Марица (Пловдив) приема италианския Савино Дел Бене (Скандичи) в среща от петия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е на 10 януари (сряда), от 19:00 часа в зала "Колодрума".

Жълто-сините са в група В на най-престижния европейски турнир с турския Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), италианския Савино Дел Бене (Скандичи) и унгарския Вашаш Обуда (Будапеща).

За Марица това ще първи мач за годината, а Скандичи победи на 6 януари в среща от италианския елит УЯБА (Бусто Арсицио) с 3:1 гейма. Отборът е трети с 38 точки в първенството.

Волейболистките от Пловдив играха последно в първенството в края на ноември срещу Хектор (София) и победиха с 3:0 гейма. Маричанки са първи в първенството без загуба. Иначе последният официален мач на Марица беше на 15 декември – полуфиналът за Купата на България срещу Славия (София) като гост, който беше спечелен с 3:0 гейма. Тимът се класира за 13-ия си финал в турнира, който ще бъде на 27 януари в София срещу ЦСКА (София).

В състава на гостите играят едни от големите звезди на волейбола. Тимът разполага със звезди като китайката Тън Жу, сръбкинята Майа Огненович, американката Хейли Уошингтън, бразилката Ана Каролина Да Силва, белгийката Брит Ерботс, италианката Екатерина Антропова и други.

В първата среща между двата тима Скандичи победи като домакин пловдивчанки с 3:0 гейма. Италианките за първи път гостуват в Пловдив.

В класирането на група В тимът на Скандичи е лидер с 12 точки, Еджзаджъбашъ е втори с 9 точки, Марица е на третото място с 2 точки, а Вашаш е на последната позиция с една точка.

Двубоят ще бъде под № 63 за Марица в европейските клубни турнири.