Волейболистите на Левски София излизат срещу италианския Минт Веро Волей (Монца) в първа 1/4-финална среща от третия по сила евротурнир "Чалъндж къп". Мачът е тази вечер от 19,30 часа в зала "Левски София" и ще бъде даван на живо по БНТ 3.

“Сините”, които спечелиха Суперкупата на България в началото на сезона ще се опитат да извлекат максимум срещу италианския тим, който е пълен със звезди от световна класа.

Вчера отборът на Минт Воро Волей (Монца) пристигна в София без един от титулярните си волейболисти. Това е централният блокировач Габриеле Ди Мартино, който е титуляр в тима воден от Масимо Екели, но остана в Италия, след като се разболя от грип.

В негово отсъствие на тази позиция старши треньорът на Монца ще може да разчита на европейския и световен шампион Джанлука Галаси, на бившия италиански национал Томас Берета и на Франческо Капарони. Титулярният разпределител Фернандо Крелинг и основният диагонал Артур Шварц пристигнаха в София, но са с контузии.

ЛЕВСКИ (СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ) - МИНТ ВЕРО ВОЛЕЙ (МОНЦА, ИТАЛИЯ) 0:0 (0:0)

ЛЕВСКИ: Симеон Николов, Кристиан Титрийски, Алехандро Торо, Владимир Гърков, Светослав Гоцев, Майкон Морейра - Владислав Иванов-либеро

Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ

МОНЦА: Петър Висич, Ерик Льопки, Стивън Маар, Ран Такахаши, Томас Берета, Джанлука Галаси - Марко Гаджини-либеро

Старши треньор: МАСИМО ЕКЕЛИ.

Снимки: Startphoto