Трент Александър-Арнолд е поредният ключов играч на мърсисайдци, който е получил контузия, заради която ще бъде извън игра за поне три седмици. Това обяви днес асистентът на Юрген Клоп – Пеп Линдерс. Десният бек, който се намираше в много добра форма и имаше все по-голямо влияние в креативен и офанзивен план, е получил травма в коляното по време на дербито с Арсенал от третия кръг на ФА Къп. Така Ливърпул остава почти без никакви крайни защитници, след като дългосрочно контузени са Анди Робъртсън и Костас Цимикас и заради това Джо Гомес бе преквалифициран като ляв бек.

„Първо, има неприятни новини, защото Трен преразтегна коляното си по време последния мач. Има малко разкъсване на страничните връзки на коляното и ще му трябва време, за да се възстанови. Направиха му скенер и ще отсъства няколко седмици, така че ще видим след това. Ще почине няколко седмици и след това се надяваме, че ще се върне в същата форма, защото това момче имаше решаваща роля във всичките ни мачове и беше този, който даде на отбора много голяма гъвкавост. Наистина ще ни липсва. Вероятно ще отсъства три седмици.

Вирджил Ван Дайк се завърна. Това, че не пътува до Лондон, му помогна. Възстанови се добре. Доминик Собослай напредва, но не е на разположение за утре.

Робъртсън и Цимикас напредват, така че се надяваме в края на месеца да започнат да тренират до края на този месеца. Тиаго и Байчетич няма да са готови до края на месеца.

Имаме много оръжия. Мо замина, но Жота се завърна. Ако най-добрите ни футболисти не са на разположение и играем така, както през второто полувреме срещу Арсенал, това е много добър знак", заяви Линдерс на пресконференция преди утрешния първи полуфинален сблъсък срещу Фулъм за "Карабао Къп".