Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне разказа за контузията си, заради която пропусна половината сезон в Премиър лийг. Той се завърна на терена едва преди няколко дни в двубоя срещу Хъдърсфийлд за ФА Къп. Белгийският национал влезе като резерва и подаде за един от головете за успеха с 5:0. 

“По време на предсезонния лагер в Япония всичко беше наред. Имах три последователни контузии на подколянното сухожилие, но те не бяха на едно и също място. Хората казваха, че съм се върнал в игра твърде бързо, но когато си тренирал три седмици и не си имал проблем, това е нормално. Срещу Арсенал записах около 40 минути, но после в мача срещу Бърнли от първия кръг стана ясно, че операцията е неизбежна”, разказа Де Бройне в интервю за “Телеграф”. 

“В момента се чувствам отлично. В началото се уморявах от тренировките, но последните няколко седмици преминаха много добре. Движа се комфортно и съм уверен в това, което правя. Сигурно ще дойде момент, в който ще искам да играя във всеки мач, но дълбоко в себе си знам, че трябва да се грижа за тялото си”, призна белгиецът. 

“Всъщност, не сме имали разговор по тази тема с Гуардиола. Хубаво е, че през януари програмата ни не е прекалено натоварена. Сега ни предстои важен мач с Нюкасъл и очаквам да съм на пейката. Ако отборът има нужда от мен или мениджърът прецени да ми даде минути на терена - чудесно. А следващият мач ще е чак след две седмици, така че ще видим какво ще се случи”, сподели халфът. 

Де Бройне обясни още, че се е опитал да извлече максимума от периода, в който се възстановяваше. 

“Не бих казал, че имах нужда от почивка, но се възползвах от нея. Когато се замисля за кариерата си и за това, че играх 10 години без почти никакво прекъсване, осъзнавам, че ми трябваше своебразен рестарт. Работих усилено, за да се върна във форма. Със сигурност трябва да се подобря още, но съм оптимист”, заяви звездата на Ман Сити.