Традиционният понеделнишки епизод на “Контра” е посветен на мачовете на големите отбори от ФА Къп и на битките в Серия “А”, където станахме свидетели на куп дискусионни съдийски решения.

Журналистите на Sportal.bg Васил Сумрачки, Красимир Гълъбов, Радослав Стойков и Даниел Любомиров анализират начина, по който Ливърпул успя да се справи с експериментален състав и да елиминира Арсенал с победа 2:0 като гост.

Как мърсисайдци успяха да компенсират отсъствието на Мохамед Салах и намериха ли негов заместник на позицията на дясното крило? Кой от младите футболисти направи най-добро впечатление и може ли да видим отново нови лица в отбраната, в халфовата линия и нападението?

Как ще излезе от кризата Арсенал, при положение че липсата на типичен голмайстор е все по-явна? Кай Хавертц не се справи със задачата на върха на атаката, а така и не се намери кой друг да реализира създадените положения. 

Манчестър Сити сякаш се завръща към най-добрата си форма, особено с присъствието на Кевин де Бройне сред титулярите. Челси постигна почти толкова убедителна победа, но за разлика от “гражданите”, изнерви феновете си преди първия гол в 58-мата минута.

Нюкасъл спечели регионалното дерби със Съндърланд, а Тотнъм продължава да мечтае за първи трофей от над 10 години, след като елиминира Бърнли.

В Серия “А” Интер и Ювентус се нуждаеха от голове в добавеното време, за да преодолеят борещите се за оцеляване Верона и Салернитана. “Нерадзурите” обаче получиха “съдийско рамо” с неотсъдено нарушение в атака при победния гол на Давиде Фратези, докато Ювентус се облагодетелства от червен картон на съперника в началото на второто полувреме. Милан обаче нямаше никакви проблеми срещу друг опонент от зоната на изпадащите - Емполи.

Гледайте “Контра”!