Челси е готов да плати клаузата за откупуване в договора на нападателя на Наполи Виктор Осимен, твърди "Ил Матино". Нигерийският национал наскоро подписа нова сделка с италианския шампион, която включва клауза за откупуване около 130 милиона евро. На "Стамфорд Бридж" не се свенят да плащат подобни суми и може да го сторят и за привличането на голмайстора на Серия "А" за миналия сезон.

Евентуална сделка между Челси и Наполи за Осимен едва ли ще се случи през януари. По-скоро собственикът на лондончани Тод Боели ще изчака до лятото, когато ще направи генерална оценка на сезона и ще прецени какви инвестиции са нужни за подсилване на състава и в кои зони.

През миналия сезон Осимен отбеляза 31 гола в 39 мача за Наполи и стана най-добър голмайстор в Италия, като помогна и на неаполитанцита да завоюват титлата. От началото на тази кампания 25-годишният нигериец продължава да се представя на ниво, макар показателите му да са малко по-скромни - 8 гола и 3 асистенции в 18 мача.

Осимен бе привлечен в Наполи през 2020 година от френския Лил. Тогава италианците платиха 75 милиона за правата му, но сега на "Диего Марадона" се надяват да го продадат на сериозна печалба.