Българският тенисист Адриан Андреев отпадна на полуфиналите на двойки на турнира на твърда настилка в португалския град Оейраш от сериите "Чалънджър".

В спор за място на финала Андреев и партньорът му Михаел Врбенски от Чехия отстъпиха с 3:6, 7:6(6), 2-10 на третите в схемата Джей Кларк и Маркъс Уилис от Великобритания.

В първия сет имаше само един пробив, който бе реализира в осмия гейм и в бе в полза на британците. Това бе втората им възможност да направят брейк, като те успяха да я реализират. В същото време в откриващата част Андреев и Врбенски имаха пет възможности да спечелят подаването на Кларк и Уилис, но не успяха при нито един от тези шансове.

Във втория сет пробиви нямаше, което наложи изиграването на тайбрек. Той бе спечелен от Андреев и Врбенски, които отразиха и мачбол при 6:7 точки.

Спечеленият втори сет не даде нужния импулс на българо-чешката двойка и в тайбрека до 10 точки Кларк и Уилис се наложиха лесно с 9:2 точки.

В спора за титлата на двойки Кларк и Уилис ще срещнат победителите от втория полуфинал, който противопоставя поставените под номер 1 в схемата Тео Арибаж от Франция и Михаел Геертс от Белгия на германците Себастиан Фанселов и Лукас Герх.