Севиля загуби у дома от Атлетик Билбао с 0:2 в първия си мач за годината от 19-ия кръг в испанската Ла Лига. Микел Весга даде аванс на баските, а Айтор Паредес реализира втория гол за своя тим.

Иниго Руис де Галарета центрира топката в наказателното поле на Севиля в 30-ата минута, за да може Микел Весга да се извиси над всички от близко разстояние да прати топката с глава във вратата на домакините, за да изведе Атлетик Билбао напред в резултата.

Баските продължиха да бъдат по-активно от своя опонент и на старта на второто полувреме. В 46-ата минута Нико Уилямс пропусна голяма възможност да вкара втори гол за своя тим, след като негов удар от границата на наказателното поле срещна напречната греда.

Атлетик успя да нанесе втория си удар в 76-ата минута, след като Айтор Паредес бе намерен с дълго подаване Андер Ерера, за да прати топката в долния десен ъгъл за 0:2.

По този начин Севиля записа четвъртата си загуба в последните си 5 срещи в първенството, като заема незавидното 16-то място във временното класиране с актив от 16 точки. Атлетик Билбао пък вече е на трета позиция с 38 пункта.