Наставникът на Рома Жозе Моуриньо опроверга слуховете, че е бил потърсен за нов селекционер на Бразилия и изрази увереност, че от клуба не водят преговори с други треньори, които да го наследят на неговия пост. Както е известно, договорът на Специалния с “вълците” изтича през лятото.

“Не знам дали е вярно това за Бразилия, защото не са говорили директно с мен. Казах на моя агент, че докато клубът не реши дали оставам, или не, не искам да говоря с никой друг. Честно казано, не мисля, че е вярно, че клубът преговаря с други треньори, защото за мен честността и реципрочността са ключови. Няма причина да смятам, че в семейство Фридкин не са честни и не разбира реципрочността по моя начин. Вярвам в тяхната честност на 100%. Това не означава, че ме искат тук, но не вярвам, че говорят зад гърба ми с други треньори.

Ще ви кажа защо, като ви дам новина. Моят сериал по “Нетфликс” започва след седмица, като той покрива цялата ми кариера, включвайки неща, които никога не съм казвал на хората. В този сериал ще разберете, че съм напълно луд. Все още не бях подписал с Рома, но им бях дал дума. Получих оферта от клуб, няма да разкрия кой, но го казвам в сериала. Оттам искаха да наруша обещанието си към Рома, но аз отказах. Когато получих предложението за националния отбор на Португалия, съобщих за това първо на клубния президент. Не вярвам, че говорят с други наставници зад гърба ми. Мисля, че всички слухове, които се появяват, не са верни. Вярвам в реципрочността - аз го направих за тях, така че и те ще го направят за мен”, коментира Моуриньо след победата с 2:1 над Кремонезе за Купата на Италия, постигната с късен обрат.

Той също така похвали феновете на Рома за тяхната подкрепа по време на двубоя, въпреки че отборът губеше в резултата от втородивизионния тим до 77-ата минута. “Нямам повече думи за тези привърженици. Когато губиш у дома от отбор, който би трябвало да победиш, почти на всеки стадион по света ще те освиркват. Това ще навреди на твоето самочувствие. Ние изоставахме до 77-ата минута, но въпреки това хората продължаваха да ни подкрепят. Как да не бъдат трогнат от това? Печелил съм доста трофеи в много клубове и градове, но в нито един от тях не съм имал такива привързаност и емоционална връзка с феновете”, добави португалският специалист.