Идва ли краят на сагата около Андриан Краев? Драмата около халфа на Левски върви от лятото. Тогава той отказа да продължи изтичащия си с края на кампанията договор. А след това отхвърли още няколко предложения да го стори. Играчът става свободен агент и клубът прави всичко възможно да го продаде. За него е пристигнала официална оферта от турския елитен Ризеспор, твърди „Тема Спорт“. Тя е в размер на 200 хиляди евро. Точно това е и сумата, при която “сините” бяха склонни на сделка, въпреки че през лятото му искаха над 5 пъти повече. 

Развитие ще има до дни. А може и трансферът да бъде финализиран по време на лагера, който Левски ще изкара в югоизточната ни съседка. Ризеспор е седми в турската Суперлига, а от няколко месеца в тима играе друг роден национал - Мартин Минчев. 

В началото на септември, точно преди затварянето на летния трансферен прозорец, Лудогорец пожела дефанзивния халф на “сините”, като го изкушаваше с много по-голяма заплата от тази, която взима на „Герена“. Ръководството на Левски отхвърли предложението, въпреки че преди това бе продало точно на разградчани централния защитник Ноа Сонко Сундберг. 

Краев започна много силно кампанията и в крайна сметката сменилата доста притежатели капитанска лента остана най-дълго на неговата ръка. В един момент обаче постоянните спекулации за трансфер, както и неуспешните преговори с шефовете на клуба се отразиха на формата му. Стигна се дотам няколко пъти да бъде оставян на резервната скамейка и дори публично да бъде критикуван от треньора Николай Костов. Специалистът го направи след равенството 2:2 срещу Локомотив (София). В „Надежда“ той се появи на терена в 64-тата минута и само 6 по-късно вкара втория гол за сините. След това обаче Костов заяви, че недоумява защо полузащитникът не се е израдвал на попадението.