Жирона победи Атлетико (Мадрид) с 4:3 в среща от 19-ия кръг на Ла Лига. 

Головото шоу започна във втората минута, в която Валери се възползва от пас на Пабло Торе и откри резултата с изстрел в десния ъгъл (1:0).

Атлетико успя да изравни след четвърт час игра, когато Алваро Мората пое топката в наказателното поле и се разписа с удар по тревата (1:1). Попадението му първоначално бе отменено, но след ВАР съдията промени решението си.

Савио изведе Жирона за втори път в срещата в 26-ата минута, след като се възползва от отбита топа (2:1).

Авансът на каталунците стана два гола в 39-ата минута. Дейли Блинд посрещна отскочила топка и я изстреля в мрежата за 3:1. Ситуацията бе прегледана с ВАР, но попадението остана.

Гостите от Мадрид не се предадоха и минута преди края на редовното време Алваро Мората проби в наказателното поле и с се разписа отблизо (3:2).

Нападателят можеше да оформи хеттрика си две минути по-късно, но попадението му беше отменено заради засада.

Втората част започна с натиск на Атлетико, но Гризман и Мората пропуснаха добри възможности в първите минути.

Испанецът все пак успя да оформи хеттрика си в 54-ата минута след пас на Родриго де Пол (3:3).

Артьом Довбик и Ян Коуто направиха пропуски пред вратата на Атлетико, но мадридчани се пропукаха в продължението на срещата. Иван Мартин беше изведен от Порту и намери горния десен ъгъл за 4:3.

Жирона се залепи за лидера Реал (Мадрид), като двата тима са с по 48 точки. Атлетико е на третата позиция с 38, колкото има и Барселона, но с мач по-малко.

Резултатите в Ла Лига от сряда:
Гранада - Кадис 2:0
Реал Мадрид - Майорка 1:0
Селта Виго - Бетис 2:1
Жирона - Атлетико Мадрид 4:3