Рома стана поредният четвъртфиналист в турнира за Купата на Италия след изстрадан домакински успех с 2:1 над втородивизионния Кремонезе в среща от осминафиналите. Тимът на Жозе Моуриньо губеше с 0:1 до 77-ата минута след сърцата игра на гостите, в чиито редици беше българският национал Валентин Антов. Ромелу Лукаку обаче изравни, а пет минути преди края Пауло Дибала донесе успеха на своите от дузпа.

В двубоя за място на полуфиналите след седмица “вълците” ще се изправят срещу големия си съперник Лацио, като победителят ще бъде определен в една среща.

Антов, който е преотстъпен в Кремонезе от елитния Монца, записа пълни 90 минути като централен бранител в схема с трима защитници. Още в 9-ата минута той получи жълт картон за нарушение срещу Андре Белоти, но независимо от това се раздаде.

Гостите имаха и късмет, че футболистите на Рома удариха две греди. Първата от тях дойде в 27-ата, когато Лоренцо Пелегрини нямаше шанс при ситуацията, при която Белоти беше изпуснат от Антов.

Кремонезе шокира “джалоросите” в 37-ата, когато Франк Тсаджут изведе своите напред - 1:0.

Очаквано обаче тимът от Серия “А” беше този, който доминираше и превъзхождаше значително като класа. В 54-тата гредата спря Рома и след удар на Стефан Ел Шаарауи.

В крайна сметка Лукаку успя да изравни в 77-ата, а малко по-късно се стигна и до наказателния удар, реализиран от Дибала за победното 2:1.