Шампионът на Франция Пари Сен Жермен посреща носителя на Купата Тулуза на "Парк де Пренс" в мач за Суперкупата на страната. Това ще бъде 47-о издание на така наречения "трофей на шампионите", като първоначално идеята бе срещата да се изиграе в Тайланд, но в крайна сметка това пропадна. Парижани ще играят за рекорден 17-и път в мач за Суперкупата, като са неизменен носител на трофея в девет от последните десет случая. Тимът на Луис Енрике влиза в мача с добро настроение, след като имат цели 10 успеха и само две ремита в последните си 12 мача в първенството. За Тулуза пък това ще е едва второ участие в мач за Суперкупата. През този сезон тимът се представя катастрофално в Лига 1, като няма победа в последните си десет мача и в опасната зона на 16-о място.

Статистиката логично е на страната на ПСЖ, който има седем победи и две равенства в последните девет мача между двата отбора, а Тулуза за последно печели срещу съперника си през далечната 2016 г. с 2:0.

Le onze de départ parisien pour ce #TDC2023 ! 👊#PSGTFC pic.twitter.com/IyzCkXBl1a

— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) January 3, 2024

Луис Енрике има кадрови проблеми, като няма да може трайно контузените Преснел Кимпембе, Нуно Мендеш, Фабиан Руис и Серхио Рико, както и още един страж - Арно Тенас. В титулярния състав на парижани, в сравнение с последния мач за годината срещу Метц (3:1) се завръщат Ашраф Хакими и Люка Ернандес в защита. Вместо Рандал Коло Муани в атаката на ПСЖ ще бъде Усман Дембеле, подпомаган от Килиан Мбапе и Брадли Баркола. На резервната скамейка остават Гонсало Рамош, Мануел Угарте, Данило, Коло Муани, както и новото попълнение Лукас Бералдо, който днес може да запише дебют.

#TDC2023, le onze toulousain 😈 pic.twitter.com/XNeLALsTZu

— Toulouse FC (@ToulouseFC) January 3, 2024

В Тулуза с травми са Закария Абуклал и Оливер Занден.

ПСЖ (4-3-3): Донарума; Хакими, Шкриняр, Маркиньос, Ернандес; Лий, Витиня, Заир-Емери; Дембеле, Мбапе, Баркола