Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри подготвя отбора си за два поредни важни сблъсъка със Салернитана в рамката на тази седмица. Утре (четвъртък) двата тима се срещат в Торино в 1/8-финал от турнира за Купата на Италия, а след това в неделя предстои дуел за първенство, който ще е в Салерно.

“Специално тук в Юве всяко равенство се приема за катастрофа, заради което трябва да печелим възможно най-много мачове. А и сега стадионът е разпродаден”, заяви наставникът.

“В началото никой не се интересува от Купата на Италия, но в крайна сметка и това е трофей. Искаме да продължим напред, за да срещнем Фрозиноне на 1/4-финалите. Нашият клуб винаги е взимал този турнир на сериозно. Сега ще се изправим срещу съперник, който току-що надви Верона и е в добра форма”, продължи Алегри.

Победителят в четвъртък ще бъде определен само в един мач.

Треньорът отказа да разкрие трансферните си планове за януари: “Директорите се занимават с пазара, а ние трябва да се фокусираме върху ежедневната си работа. Погба и Фаджоли ги няма от 4-5 месеца, но отборът се развива и става по-силен. Трябва да продължим по този начин”.

За срещата със Салернитана Алегри разкри, че вратарят Перин, Даниеле Ругани и Федерико Киеза със сигурност ще са титуляри. В същото време младите Жозеф Нонже и Кенан Йълдъз няма да са в стартовия състав, но има шанс да запишат минути от пейката.