Интерактив Тенис стартира 2024 г. с безплатни и платени турнири, за начинаещи и напреднали в големите градове на България - София, Пловдив и Варна. Всички турнири носят точки за националното класиране на любителската тенис общност. 

Вечерните турнири в София

За всички начинаещи тенис любители от София, които търсят разнообразни опоненти и състезателна игра, могат да се включат в 15:40 Winter Night ITL25. Турнирът е отворен за всички, които нямат никакъв или имат малък състезателен опит. Сред записалите се до момента е Александър Станков, който за трета поредна година е носител на наградата за “Най-активен играч” на общността.

Ако искате да вдигнете нивото и търсите опоненти в София, които са една идея по-силни, то 15:40 Winter Night / Напреднали е подходящото състезание. Категорията е ITL75, а една от първите регистрации е на Атанас Спасов, който е в топ 50 на Интерактив Тенис.

Първият турнир от категория ITL500 в София започва на 22 януари и записването вече е отворено. Категорията е подходяща за напреднали играчи, които имат контрол над топката и искат да прогресират в класирането. Сред тях е и Симеон Аданов, който вече даде заявка за участие в турнира.

Програма на вечерните турнири

15:40 Winter Night ITL25 / Начинаещи - записване до 5 януари от тук. Стартира на 8 януари

15:40 Winter Night ITL75 / Напреднали - записване до 12 януари от тук. Стартира на 15 януари

15:40 Winter Night ITL500 - записване до 19 януари от тук. Стартира на 22 януари

Всички срещи се играят във формат 2 от 3 къси сета, с тайбрек до 10, на закрито, всеки ден от 21:00 ч. и 22:00 ч.

Домакин на първите вечерни турнири в София за 2024 г. е ТК "15:40". Интерактив Тенис кани всички любители на тениса на кортовете в Редута!

Начало на Challenger сериите

От понеделник, 8 декември, започват и Challenger сериите, които са от категория ITL125, а участието е тях е безплатно.

Турнирът в София е с домакин ТК “Малееви”, а част от заявилите участие са Стефан Сарафов, Веселин Димитров и Атанас Спасов. Във Върна пък домакин е ТК "Черно море - Елит" и сред регистрираните е шампиона на Varna Finals 2023 и номер 1 за Варна, Владимир Влайков.

Домакин на първия Challenger Plovdiv е ТК "Макс Про". Срещите ще бъдат повече от оспорвани, след като в турнира ще участват трима от топ 8 на шампионата в Пловдив за 2023 г. - Атанас Гаджев, Радостин Тодовичин и Златан Найденов.