Наставникът на Барселона Чави Ернандес даде да се разбере, че за него няма да бъде проблем някой път да не включи Роберт Левандовски сред титулярите. Този сезон полякът не е толкова убедителен като други години, а и в клуба вече има нов централен нападател в лицето на Витор Роке. Логично това доведе до въпрос дали пък не е дошло времето Лева да бъде на пейката.

“Да оставя Левандовски на пейката? Вече се е случвало. Взимам решенията си с идеята да направя отбора по-силен”, заяви Чави на днешната си пресконференция.

Треньорът обаче добави, че има вариант и двамата да са едновременно на терена: “Има как Роке и Левандовски да са заедно. Роке може да бъде и на крилото, и на позицията на №9”.

Чави разкри, че е получил уверение от клуба, че проблемът с картотекирането на бразилеца ще бъде разрешен в рамките на часове, заради което той ще бъде в групата за двубоя с Лас Палмас в четвъртък вечер, който е от междинния 19-и кръг на Ла Лига.

По всичко личи, че досегашният футболист на Атлетико ПР ще дебютира за каталунците много бързо след идването си в Европа.

“С Роке ще действаме бавно - обясни наставникът. - Той е само на 18 години и няма как да го натоварваме с толкова голяма отговорност. Но пък е готов да играе. Ще бъдем внимателни с него.”

Като цяло шампионите са неубедителни в последно време и вече са на 7 точки от върха. В последния си двубой те едва надвиха заемащия последно място в шампионата Алмерия.

“Сега ни предстои тежък двубой срещу Лас Палмас, който, заедно с Жирона, е сред откритията на сезона. Треньорът им Пимиента е отличен специалист и тимът играе хубав футбол, който е подобен на този, към който се стремим и ние”, обясни Чави.

За новата година той си пожела трофеи, каквото е желанието и на клубния президент Жоан Лапорта.

Старши треньорът изрази задоволство от потенциала на наличните футболисти и вярва, че с тях може да постигне поставените цели. Треньорът на Барса е наясно с деликатната икономическа ситуация на клуба и трудностите с финансовия феърплей .

"Холанд или Мбапе? Не можем да си представим Холанд или Мбапе да се присъединят към Барселона сега. За съжаление не можем да си позволим тези играчи. Доволен съм от играчите, които имам. Трябва да достигнем най-доброто си ниво, защото в този клуб винаги трябва да сме на най-високо ниво“, каза той..