В отбора на Мали бяха повикани двама новобранци за участие в Купата на африканските нации - халфът на Уулвърхaмптън Бубакар Траоре и нападателят на Лориен Сирин Дукуре. Траоре, който се присъедини към Уулвърхaмптън от френския Метц миналата година, като първо изкара период под наем, е играл за младежкия тим на Мали, като е печелил титлата на Африка на първенството до 20 години през 2019. Дукуре е предимно резерва през настоящия сезон и е вкарал един гол в Лига 1. 

Селекционерът Ерик Шел трябва да се лиши от няколко ключови футболисти за първенството в Кот д'Ивоар и избра двамата нови футболисти, за да запълни състава си от 27 играчи. Шейк Дукуре от Кристъл Палас ще отсъства, след като претърпя операция на ахилесовото сухожилие, докато нападателят на Аталанта Ел Билал Туре все още не е възстановен след сериозна травма на бедрото. Извън състава са още Ибрахима Коне, крайният защитник Масадио Хайдара от Ланс и бившото крило на Саутхaмптън Муса Дженепо, който в момента е в белгийския Стандард Лиеж. 

Мали ще играе приятелски мач с Гвинея-Бисау в събота, след което ще замине за Кот д'Ивоар, където ще започне кампанията си в Група "E" срещу тима на Република Южна Африка на 16 януари. В същата група са още тимовете на Тунис и Намибия.