Имах две предложения за чужбина, но ги отказах, избрах Хебър, коментира опитният централният блокировач и ново попълнение на „тигрите“

Опитният централен блокировач Александър Кордев, който от началото на сезона бе в Нефтохимик, се присъедини към обновения състав на Хебър (Пазарджик). Бившият младежки национал и състезател с богата практика и визитка, ще помага на младите играчи по пътя към тяхното израстване. Той вече дебютира за новия си клуб в последния мач на "тигрите" от първия полусезон срещу Добруджа, като получи топло посрещане от пазарджишката публика.

Александър Кордев заяви в интервю за BGvolleyball.com, че ще помага на младите състезатели в Хебър с опита си, с играта си и с каквото друго може, а ето още какво каза за пристигането с в Пазарджик и обстановката в отбора.

Защо се раздели с Нефтохимик?

С новите попълнения в Нефтохимих, станахме петима централни блокировачи. Проведохме разговор със старши-треньора Атанас Петров, на която той ми обясни, че ще ме използва все по-рядко, защото сме петима на тази позиция. След това говорихме с ръководството на клуба и се разбрахме, че за мен ще бъде по-добре да продължа някъде другаде, където ще играя повече.

Имаше ли други оферти?

Имаше две предложения от чужбина, но отказах и реших да избера Хебър.

Защо избра да продължиш в Хебър?

Исках да остана да играя в България. С мен се свърза Тодор Алексиев. Той ми отправи предложение, разясни ми ситуацията и условията в клуба и аз приех.

Не те ли притеснява, че ще играеш с млади съотборници?

Аз искам да играя и ще помогна на тези деца с опита си, с играта си и с каквото друго мога. Поради създалата се ситуация те трябва да защитават цветовете и името на отбора и бързо ще им се наложи да станат мъже.

Как те приеха младите играчи в Хебър?

Момчетата ме приеха много добре. Радват се, че вече имат и опитен състезател до себе си. Присъствието ми ги мотивира да тренират по-усърдно и да се доказват още повече.

Имат ли респект от теб?

Със сигурност имат респект и уважение, виждам го в очите и на лицата им. Някои от тях ми говорят на Вие, но ще се сближим и това ще престане от първата тренировка за Новата година (смее се).

Отбеляза вече един мач с Хебър, как се чувстваше? Имаше ли подкрепа от публиката?

Атмосферата в зала „Васил Левски“ беше страхотна, чувствах се много добре на полето. Публиката не спираше да ни подкрепя през целия двубой и тук е момента да благодаря от името на целия отбор.

Не успяхте срещу Добруджа да вземете дори гейм, сработка ли липсва или нещо конкретно не се получи?

Липсва ни сработка, но това ще се подобри с много труд и всеотдайност от всички нас. Най-много ни липсва опит и търпение в някои ситуации. Момчетата ще израстват с всяка тренировка и с всеки изигран мач.

Какво си пожелаваш за 2024 година?

За новата година пожелавам на себе си, на близките ми и на всички ваши читатели и феновете на Хебър най-много здраве, повече щастие, достатъчно късмет и много сбъднати мечти!