Уест Хям удържа нулево равенство у дома срещу Брайтън в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. "Чуковете" не допуснаха гол в четвърти пореден двубой в първенството, като основната заслуга беше на вратаря Алфонс Ареола. 30-годишният французин се прояви с няколко спасявания.

Тимът на Дейвид Мойс остана на три точки пред днешния си съперник, но няма победа над "чайките" в Лондон от 2012 година, когато двата отбора бяха в Чемпиъншип.

Игралият цял двубой за Брайтън Джеймс Милнър (на 4 януари ще навърши 38 години) записа мач номер 632 във Висшата лига, изравнявайки Райън Гигс (също с 632) на второто място  в класацията. Рекордът принадлежи на Гарет Бари.

Наставникът на Уест Хям не можа да използва тази вечер някои основни играчи - Лукас Пакета, Мохамед Кудус и Михаел Антонио, което определено повлия на представянето на отбора му.

Брайтън за пореден път впечатли с атакуващия си стил и може да съжалява, че не спечели. Воденият от Роберто Де Дзерби тим е седми в класирането с 31 точки, докато Уест Хям е с 34.

Още в началото Едсон Алварес от домакините падна в наказателното поле и претендира за дузпа, но след консултация с ВАР съдията Самюъл Барът даде знак играта да продължи. Брайтън имаше солидно надмощие в притежанието на топката в първия четвърт час, но до опасно положение не се стигна. В 23-ата минута Факундо Буонаноте шутира, а последвалият рикошет в Анджело Огбона не затрудни Алфонс Ареола. Уест Хям отговори с воле на Бенрама, но Джейсън Стийл успя да избие с крак. 

Мачът постепенно се оживи и Ареола трябваше да прави двойно спасяване след удари на Дани Уелбек и Джак Хиншълууд. Пред другата врата отново Бенрама имаше шанс да открие резултата, но стреля встрани от целта. В 42-ата минута Ареола пак се намеси успешно, този път след удар на Паскал Грос.

Брайтън доминираше в началото на второто полувреме и Еступинан пропусна добра възможност, шутирайки право в Ареола. Вратарят на "чуковете" имаше още повече работа след това. Пробив и изстрел на Жоао Педро накараха французина да демонстрира рефлекса си, а защитата на Уест Хям определено се затрудняваше да спира пробивите на бързите флангови футболисти на "чайките".

В 61-ата минута Томаш Соучек засече центриране на Бенрама, но прати топката в аут. Резервата Евън Фъргюсън се включи силно за Брайтън и веднага отправи опасен изстрел, но и той не попадна в очертанията на вратата. В края на двубоя "чайките" засилиха още повече натиска. Якуб Модер пропусна от чиста позиция, а след това Ареола се справи и с изстрел на Адам Лалана и срещата приключи 0:0.

Точката позволи на Брайтън да измести Манчестър Юнайтед от седмото място.