Звездата на Милан Рафаел Леао даде любопитно обширно интервю пред „Скай Спорт Италия“, в което говори по различни теми.

Крилото коментира своите взаимоотношения с наставника на тима Стефано Пиоли и бившия си съотборник Златан Ибрахимович, който наскоро се завърна в клуба като директор: „Отначало ми беше малко странно с Пиоли. Аз съм човек, който обича да чува нещата по директен начин. Ако ми говориш в продължение на 30 минути, аз няма да те слушам. Неговият подход беше агресивен, а аз бях доста спокоен. Той обаче разбра какъв човек съм и се промени. Често ми се обаждаше да ме пита за семейството ми, за стила ми на игра и дали се нуждая от нещо. Така нашите взаимоотношения се промениха и станахме почти като баща и син. Когато излизам на терена, аз се чувствам отговорен за това да му се отплатя за доверието. Той заслужава най-доброто, като ми помогна да стана по-добър човек и ми даде по-голяма отговорност. Пиоли винаги казва правилните неща. Той не говори много, но казва подходящите неща. Що се отнася до Златан, той не ми казваше нищо, когато играех добре, но когато не го правех, той идваше при мен и започваше: „Рафа…“ Оказваше ми положителен натиск. Съветите на Ибра ми помогнаха, а сега ще ми помага още повече след завръщането си. Той е важен човек за нас, така че е ключово да разполагаме с него“, обясни Леао.

🎤 Rafael Leao, "Can I get to the level of Ronaldo and Mbappe? Yes, but I'm not a selfish player. I can score goals, but also provide assists to my teammates. Mbappe, Haaland, Messi [socre goals] that speak for themselves. When I think like them, I'll get to that level." pic.twitter.com/aAncnPHAll

— Raffaele (@ItalianoCalcio) January 1, 2024

Той също така посочи с какво олицетворява шампионската титла на Милан през 2021 г. и разкри какви са целите на „росонерите“ за остатъка от сезона. „Става въпрос по-скоро за мач, отколкото за някаква картина. Успехът с 2:1 над Лацио и по-точно победният гол на Сандро Тонали. Тогава не се предадохме и след този мач разбрахме, че ще спечелим титлата. От настоящия сезон остава още много, като за да триумфираме със Скудетото, не бива да губим точки особено когато играем добре. За да спечелиш титлата, трябва да побеждаваш, когато играеш добре, и да правиш равенства, когато не можеш да биеш. И все пак през този сезон отборът ни е по-добър в сравнение с миналия. Последните няколко победи вдигнаха самочувствието на състава и сега искаме да работим, за да спечелим нещо важно. Искаме да триумфираме в Лига Европа. Ибра е печелил турнира, така че ще ни предаде своя шампионски опит. Милан никога не е вдигал трофея в това състезание и затова с моите съотборници чувстваме отговорността да бъдем запомнени със спечелването му“, продължи 24-годишният играч.

Rafael Leão construiu o seu melhor XI da atualidade 💫 pic.twitter.com/1Kha2NqnXi

— B24 (@B24PT) January 2, 2024

Португалският национал беше запитан дали вярва, че може да достигне нивото на звезди като идола си Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе. „Да, но не съм егоист. Мога да бележа голове и да правя асистенции. На това ниво числата правят разликата и при играчи като Лионел Меси, Ерлинг Холанд и Мбапе числата им говорят сами за себе си. Когато имам същият начин на мислене като тях, ще достигна нивото им. Дали се поставям сред най-добрите 11 в света? Да, защото се справям добре. Също така мога да остана сред тях, въпреки че някои играчи на моята възраст са на по-високо ниво. Когато пристигнах в Милан, никой не говореше за мен, а сега съм идол. Ето защо благодаря на феновете. Те ми оказват натиск, но той винаги е бил положителен. Без привържениците нямаше да бъда играчът, който съм“, заяви Леао, който освен това назова своя идеален състав: „Схемата е 4-3-3 с Майк Менян на вратата, Жоао Кансело като десен бек, а Тео Ернандес е отляво. В центъра на отбраната партньор на Тиаго Силва е Вирджил ван Дайк. Всъщност не, Рубен Диаш. В халфовата линия са Джуд Белингам, Кевин Де Бройне и Лука Модрич. В атака аз съм отляво, Винисиус Жуниор отдясно, а в центъра е Килиан Мбапе“.