АПОЕЛ (Никозия) си тръгна с точка от гостуването на Аполон (Лимасол) в 17-ия кръг и мачът завърши 2:2. Грузинецът Георгий Квилитая в 96-ата минута изравни резултата и развали купона, който се подготвяше на "Алфамега" от домакините. Синьо-белите поведоха с 2:0, но гостите от Никозия се върнаха за едно полувреме и стигнаха до равенството. Българският полузащитник Георги Костадинов продължава със силните си изяви и направи пореден качествен в средата на терена. Той можеше да се разпише в 59-ата минута, но вратарят на Аполон (Лимасол) Петер Лювенбург внимаваше и изби настрани изстрела му с глава. В 72-ата минута 33-годишният халф получи жълт картон за фаул в центъра на терена.

Двата отбора бяха предпазливи в първите 25 минути, но точно тогава дойде и отличната възможност за АПОЕЛ. След пробив и центриране на Сарфо едва не се стигна до автогол. В 32-ата минута домакините откриха резултата след трагична грешка на словенския вратар на АПОЕЛ Вид Белец. Диумерси Ндонгала върна към него топката, той опита да му върне, но намери Михал Крмечик пред себе си. Който пък подаде на празна врата на Исраел Кол за 1:0. Само след 4 минути Аполон можеше да удвои, но този път стражът спаси изстрела на Крменчик. Само минути по-късно обаче Аполон излезе с два гола напред – след центриране на Матийо Валбуена топката кацна на главата на Екполо, който я вкара за втори път в мрежата.

АПОЕЛ имаше късмета да върне едно попадение минута след началото на втората част чрез бразилеца Маркиньос. Този гол даде сигнал сякаш и жълто-сините доминираха цяла втора част. Поредица от пропуски обаче остави резултата 1:2. Чак в 6-ата минута на добавеното време Двали след корнер свали топката на Квилитая и таранът я прати в мрежата за 2:2. С това равенство АПОЕЛ запазва 1-ото си място с 39 точки, пред Анортозис, който има 34 и играе по-късно днес. По 32 от 3-о до 5-о място се нареждат Омония (Никозия), Арис (Лимасол) и Пафос.