Манчестър Юнайтед и Борусия (Дортмунд) преговарят за трансфер на Джейдън Санчо, информира германският журналист Флориан Платенберг. Англичанинът най-вероятно ще пристигне на “Сигнал Идуна Парк” с наем до края на сезона, а “червените дяволи” ще плащат част от заплатата му. 23-годишният Санчо бе изваден от първия тим след конфликт с Ерик тен Хаг в началото на септември и от тогава тренира с юношеските формации на тима.

🚀🟡 Exclusive News Jadon #Sancho: ManUtd and Borussia Dortmund are actively working on a loan - as confirmed to me from England.

➡️ Talks about about a six-months-loan ongoing | #MUFC

⚠️ Sancho has to leave ManUtd in winter. The 23 y/o is eager to return to Dortmund ✔️ #BVB… pic.twitter.com/SmK0eZZHws

— Florian Plettenberg (@Plettigoal) January 2, 2024

 Самият играч иска да премине в Борусия (Дортмунд), където бе четири години преди да премине на “Олд Трафорд” в трансфер на стойност 85 милиона евро. Германският журналист подчертава, че двете страни искат да намерят решение, но това ще се случи, ако от “Олд Трафорд” са готови на компромиси и готовност да пуснат Санчо под наем. Английското крило така и не успя да се наложи в Манчестър Юнайтед след пристигането си от Борусия и до момента е записал 12 гола и 6 асистенции в 82 двубоя с екипа на “червените дяволи” в три сезона.