Капитанът Върджил ван Дайк заяви, че ще говори за шансовете на Ливърпул да спечели титлата в английското първенство по футбол едва през месец март и при положителен развой на сезона за "червените". Те победиха с 4:2 Нюкасъл в понеделник и поведоха с три точки на върха в класирането на Висшата лига. 

Януари се очаква да бъде тежък месец за мърсисайдци, които ще трябва да се справят без голямата си звезда Мохамед Салах. Той ще бъде с египетския национален отбор за може би цял месец. "Не ми се говори (бел.ред.- за титла) в този момент. Никога не съм го правил и нямам намерение да го правя. Твърде рано е за такива дискусии. Едва на старта на януари сме и имаме хора, които ще отсъстват. Други пък се завръщат от контузии, та ще видим какво ще стане", заяви той, цитиран от агенция ДПА. 

"Ако през февруари или март все още сме на тази позиция, то тогава ще говорим за финален спринт и шансовете ни да бъдем първи. За този момент обаче ни интересува само следващият мач. Не обръщаме внимание на другите и се опитваме да подобряваме играта ни. Философията ни винаги е била такава и веднъж вече станахме шампиони". 

Отсъствието на Салах, който има 14 гола и осем асистенции, ще бъде ключово за "червените", които все пак си върнаха доскоро контузения Диого Жота. Уатару Ендо пък ще играе с националния отбор на Япония в Купата на Азия, но на негово място се завръща Алексис Мак Алистър. Аржентинският национал пропусна шест мача. "Разбира се, че човек с качествата и лидерските умения на Мо ще ни липсва. Това е каквото е, не можем да го променим. Същото важи и за Ватару - някой друг трябва да ги замести. Хубаво е, че си върнахме Жота и Мака. Всички трябва да са готови още за този уикенд и ФА Къп. Следва Карабао и малко почивка", продължи бранителят. 

"Декември бе тежък месец, но според мен се справихме добре. Сега ни предстоят мачове в три турнира, а в един от тях можем да си осигурим посещение на Уембли за трофей. Преди това обаче са битките за ФА Къп и вече казах, че гледаме мач за мач. Може пък да направим още един силен месец".