Подготовка за европейските квалификации от днес започна националният отбор за мъже по волейбол под 20 години, съобщиха от федерацията. Селекционерът Мирослав Живков повика група от 17 състезатели, които ще тренират в Стара Загора. Първото занимание е днес от 17:30 часа.

"Евроквалификацията ще се проведе в Изборани (Румъния) и започва на 11 януари. Първият ни мач е срещу Черна гора, а в следващите два дни се срещаме с Турция и домакините. Директно за Европейското първенство се класира само първият. Ще има и втора квалификация между 4 и 7 април. Шампионатът е 26 август - 7 септември в Гърция и Сърбия.

Състав на националния отбор за мъже под 20 години:

Разпределители: Рангел Витеков (Хебър), Виктор Жеков (Левски), Симеон Николов (Левски)

Либеро: Александър Цанев (Перун), Константин Чипев (Левски)

Центрове: Стелиан Делибосов (Пирин Разлог), Александър Николов (Марек), Томислав Русев (Люлин), Костадин Козелов (Левски)

Диагонали: Жасмин Величков (Берое 2016), Кристиян Титрийски (Левски), Георги Бъчваров (Марек)

Посрещачи: Александър Къндев (Левски), Николай Иванов (Добруджа), Кристиян Андреев (ЦСКА), Любомир Златков (ЦСКА), Виктор Томов (ВАСК)

На 4 януари след втората тренировка Къндев, Симеон Николов, Титрийски и Козелов ще се върнат в София и ще се готвят с Левски за двубоя от Челъндж Къп срещу Монца. Мачът е на 9 януари. Веднага след него четиримата ще отпътуват към националния отбор в Стара Загора.

На 5 януари към тима ще се присъединят центърът Николай Котевски (ВАСК) и посрещачът Огнян Христов (Берое)", написаха на сайта на федерацията.