Женският баскетболен отбор на Монтана 2003 научи всичките си съперници във втория етап на Адриатическата лига, т.нар. Суперлига. Това са отборите на Будучност (Черна гора), Слога (Сърбия) и Дуга (Сърбия) от група "В", в която бе и Монтана 2003, както и Цинкарна (Словения), Орлови (Босна и Херцеговина) и Партизан (Сърбия) от другата група "А".

Българският тим ще гостува в първите си две срещи. На 10 януари 2024 година Монтана 2003 ще гостува на Партизан в Белград, а на 24 януари на състава, воден от старши треньора Преслав Пешев, предстои да играе срещу словенския Цинкарна в Целе. Първото домакинство на Монтана 2003 от тази фаза на Адриатическата лига ще бъде на 31 януари срещу босненския Орлови.

В Суперлигата отборите влизат с актива, постигнат срещу съперниците във втората фаза, срещу които са играли в първия етап. През настоящия сезон 2023/2024 Суперлигата ще се проведе с участието на седем тима, а не осем, както е по традиция, тъй като сръбският Пламен Пожега, който се бе класирал за топ 8, както и босненският Лавови Бръчко бяха изхвърлени от лигата за нарушаване на правилата на феърплей.

Пламен Пожега победи Лавови с 44:30 при гостуването си в Босна и Херцеговина в последния кръг от първата групова фаза, но въз основа на доклада на делегата на мача, подробен преглед на видеозаписа и звукозаписа от срещата, бордът на Адриатическата лига установи желанието на двата отбора да отбележат възможно най-малък брой кошове и да загубят, след което наложи санкцията, която включва и финансови глоби.