Отборът на Уулвърхамптън изигра втори пореден много силен мач срещу лондонски тим и след успеха в миналия кръг срещу Челси сега “вълците” минаха през тима на Брентфорд и спечелиха с 4:1 в среща от 19-ия кръг на английската Премиър лийг.

Победата прати отборът от централна Англия в златната среда на класирането с аванс от цели десет точки пред опасната зона и с изоставане ан шест пункта от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Три четвърти от попаденията бяха отбелязани през първата част. Марио Лемина откри за гостите в 13-ата минута, а в 14-ата Хий - Чан Хуан удвои преднината на “вълците”.

Съвсем скоро обаче “пчеличките” се върнаха в мача и с попадението на Йоан Уиса в 16-ата минута намалиха изоставането си.

До края на полувремето гостите си върнаха игровото предимство на терена и изригнаха с още един гол. Това се случи в 28-ата минута, когато Хий - Чан Хуан се разписа отново.

Второто полувреме се изигра при далеч по-спокойно темпо, като “вълците” отново показаха повече находчивост и стигнаха до четвърти гол, с което направиха разгрома пълен. В 79-ата минута Жан - Рикне Белгард се разписа и оформи крайния резултат.

Това бе втора поредна победа за Уулвърхамптън, докато Брентфорд загуби в четвърти последователен мач от английския шампионат.

Our take on a festive treat in the capital.

🐺🗞️

— Wolves (@Wolves) December 27, 2023