Бившият изпълнителен директор и легенда на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге каза, че е бил убеден от самото начало как капитанът на Англия Хари Кейн е идеалното лятно попълнение и за шампионите в Бундеслигата, и за имиджа на цялото първенство. 

Кейн пристигна лятото в Мюнхен от Тотнъм, като баварците платиха за него рекордните 100 милиона евро. Те се разделиха по-рано с Роберт Левандовски, който премина в Барселона, и търсеха на всяка цена изявен реализатор. 

Но без нуждата от адаптация, Кейн мигновено стана хит, оглави класациите за голове на Бундеслигата с 21 попадения и добави четири в Шампионската лига, където Байерн също има големи амбиции. Освен това, клубът е продал повече от 100 000 фланелки на Хари Кейн. 

“Още от самото начало бях убеден, че ще проработи. Хари Кейн и Бундеслигата вероятно са в любов от пръв поглед“, каза Румениге, който е част от надзорния съвет на Байерн. 

“Ние сме страшно доволни от Хари. Винаги сме знаели, че се нуждаем от такъв тип играч, за да имаме отново голмайстор на върха на атаката си. Имахме и други варианти, но при всички случаи те не могат да гарантират 40-50 гола на сезон, колкото вкарваше Левандовски”, подчерта биввшата звезда на баварците.

Тренировките след зимната пауза се подновяват във вторник и някои вярват, че Кейн може да счупи рекорда на поляка за един сезон в Бундеслигата с 41 гола. Но Румениге, сам нападател от най-висока класа в миналото, е предпазлив в това отношение. 

“Мисля, че е твърде рано да се спекулира с рекордите. Това, което ме впечатлява най-много в Хари Кейн, е неговият ориентиран към отбора стил на игра. Головете са само една част от неговото качество. Но вижте го как тича! Не се пести и един метър и това най-много мотивира останалите на терена", завърши опитният ръководител.