Новият нападател на Барселона Витор Роке ще отлети от родната си Бразилия за каталунската столица през следващите 24 часа, съобщава Фабрицио Романо. Младият играч ще пристигне в сряда, след което ще се присъедини към съотборниците си за подготовката на първия мач на тима за новата година, който е гостуване на Лас Палмас на 4 януари. Според „Мундо Депортиво“ Роке ще бъде представен официално като футболист на каталунците пред местните медии ден по-рано.

Както е известно, Барса привлече 18-годишния талант още през лятото, като той доигра сезона в Бразилия в досегашния си клуб Атлетико ПР. Договорът на Роке с „блаугранас“ е до лятото на 2031 година, като откупната му клауза е 500 млн. евро. Клубът плати за него 30 млн. евро, като още 26 млн. евро са под формата на бонуси за трофеи и представяне. Има договорени още 5 млн. евро, в случай че футболистът завърши в топ 3 за „Златната топка“ в бъдеще.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Fabrizio Romano (@fabriziorom)

За Атлетико ПР Роке изигра общо 81 мача с 28 гола и 11 асистенции. Също така през март той дебютира за националния отбор на Бразилия.