Халфът на Наполи Пьотър Жиелински е приел предложението на Интер да премине в клуба като свободен агент през следващото лято, твърди fcinter1908.it.

Както е известно, контрактът на Жиелински с италианския шампион изтича след края на кампанията, а преговорите за ново споразумение между двете страни са зациклили. От това са се възползвали „нерадзурите“, които са се разбрали с полския национал за договор за 3+1 години при заплата от 4,5 млн. евро на сезон. В миланския гранд подозират, че играчът може да използва това споразумение, за да получи по-голямо възнаграждение от Наполи, и поради тази причина ще се опитат да подпишат предварителния договор още в първите дни на януари, когато ще е позволено това да се случи.

Преди няколко дни президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис коментира пред „Кориере дело спорт“ как вървят преговорите с Жиелински. „Разговаряме, като той каза, че иска да остане в Наполи до живот. Но между думите и действията е фактът, че като поляк, той се интересува от слънцето и морето само до определен момент. Може би е свикнал повече с определени мъгли“, заяви той.

Zielinski said YES to Inter ⚫️🔵✅

There’s a total agreement between the player and the club.

• FREE transfer
• 3 year long contract (+ option)
• €4.5m salary

Inter want to sign him the first day of 2024 for the summer instead of waiting and potentially losing out.

📰… pic.twitter.com/d9VDN3ya71

— Italian Football TV (@IFTVofficial) December 24, 2023

29-годишният полузащитник е сред основните футболисти на „партенопеите“, като през настоящия сезон е записал 22 мача с 3 гола и 3 асистенции в Серия "А" и Шампионската лига.