12 клуба от пет силни волейболни нации ще участват в „А1 Звезди на бъдещето“ от 21 до 23 декември. Вход свободен в зала „Левски София“, вижте пълната програма

Любимецът на волейболните фенове – дългогодишният капитан на националния отбор за мъже Владимир Николов, и състезателките от женския отбор на Левски София заедно с треньора Петър Шопов ще присъстват на официалното откриване на третия международен турнир за момчета и момичета „А1 Звезди на бъдещето“, организиран от „синия“ клуб.

Официалното откриване ще е утре, 21 декември, от 11 часа в спортна зала „Левски София“, която е домакин на престижното състезание, продължаващо до 23 декември.

Освен Владимир Николов на церемонията ще присъства и другият президент на ВК Левски София - Давид Давидов, както и координаторът на националните отбори към Българската федерация по волейбол, бившият разпределител на България Николай Иванов и турнирният директор Атанас Гаров.

За участващите в турнира близо 200 таланти ще има и още изненади от едни от най-големите действащи имена в европейския и световния волейбол.

Третото издание на международната надпревара е от 21 до 23 декември 2023 г. Входът за зрители в зала „Левски София“ е свободен. Отделно от възможността всички желаещи да гледат звездите на бъдещето в залата, всички мачове ще бъдат излъчвани на живо на официалния YouTube канал на ВК Левски София. Своевременна информация и снимки от турнира може да следите и на официалния профил в инстаграм – A1 Future Stars Cup.

Клубове от пет силни волейболни нации - България, Италия, Полша, Русия и Сърбия, ще играят в третото издание на „А1 звезди на бъдещето“. Така трнирът се превръща в своеобразно миниевропейско клубно първенство.

За шампионската купа при момчетата ще се борят италианският Дяволи Роза, руският Факел (Нови Уренгой), сръбският Цървена звезда и българските Левски София, Берое (Стара Загора) и Люлин.

При момичетата ще участват италианският Перуджа, сръбският Цървена звезда, руският Нижни Новгород, полският Стежица и българските Левски София и ЦПВК.

Турнирът „А1 Звезди на бъдещето“ ще се проведе с подкрепата на Българска федерация по волейбол.