Астън Вила записа трета поредна победа в Премиър лийг и общо девети мач без поражение във всички турнири, след като успя да стигне до обрат и победа с 2:1 като гост на Брентфорд. Кийн Люис-Потър даде аванс на домакините в самия кай на първата част, но в 71-вата минута лондончани останаха с човек по-малко, след като Бен Мий получи червен картон за грубо влизане, което се оказа ключово и бирмингамци стигнаха до пълен обрат с голове на Алекс Морено (77') и Оли Уоткинс (85'). Гостите също завършиха с човек по-малко, след като в добавеното време Камара бе изгонен. Така Астън Вила излезе на второ място поне за няколко часа - докато завърши дербито между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. 

Двубоят бе доста динамичен през първото полувреме. Бирмингамци владееха повече топката и създаваха възможности, но и допускаха такива пред вратата си. Още в осмата минута Брентфорд имаше чудесен шанс, след като Дамсгор се озова очи в очи с Мартинес, но световният шампион се справи и спаси.

В 25-ата минута Астън Вила също бе много близо до гола, когато Мати Кеш засече от въздуха центриране на Торес. Ударът бе отблизо, но Кеш не бе точен и топката премина встрани от целта. Три минути след това Уоткинс свали с глава към Рамзи, но и той стреля неточно от чиста позиция. В 45-ата минута Уоткинс изчисти центриране от корнер пред вратата на Мартинес, но топката стигна до Люис-Потър, който си пое и стреля с десния крак в ъгъла за 1:0. 

Keane Lewis-Potter #BREAVL pic.twitter.com/VZzNGJdZuw

— ُ (@WallpapersHQ_) December 17, 2023

В добавеното време Уиса прати топката за втори път във вратата на гостите, но това попадение правилно бе отменено заради засада.

От самото начало на втората част Вила се настани трайно в половината на Брентфод и владееше топката в близо 90% от времето в първия ¼ час, но така и не стигаше до чисти ситуации и не отправяше удари към вратата на Флекен. Вместо това голът отново можеше да падне във вратата на Мартинес, след като в 64-тата минута Уиса бе забравен в наказателното поле и засече с глава центриране на Дамсгор, но Мартинес изби.

🟥🟥🟥
Here's the Ben Mee red card. 😬 it's not good. 👇🎥 pic.twitter.com/w5hSY9g3mW

— EPLnews (@EPLnews24_7) December 17, 2023

В 71-вата минута домакините останаха с човек по-малко, след като след намесата на ВАР главният рефер Дейвид Куут показа заслужен червен картон на Бен Мий за негово грубо влизане с бутоните в крака на Бейли.

Астън Вила се възползва максимално от численото си предимство и успя да обърне развоя в своя полза. В 77-ата минута Алекс Морено изравни, след като засече на далечната греда с глава центриране на Бейли. В 85-ата Оли Уоткинс направи пълен обрат, след като също бе точен с глава отблизо, като преди това Камара бе отклонил центриране от корнер. Уоткинс пък не спести радостта си от гола срещу бившия му тим, което създаде напрежение между играчите на двата отбора. 

Things got heated in the goalmouth after Ollie Watkins scored an 85th-minute winner for Aston Villa 🌶️ pic.twitter.com/npbnoIDG6b

— B/R Football (@brfootball) December 17, 2023

В 91-вата минута Байли за малко щеше да си отбележи изумителен автогол, след като отдалеч върна топката към Мартинес, който положи максимални усилия, за да я изчисти с крак в корнер.

След втория гол на Вила имаше много сблъсъци между играчите на двата отбора, като това доведе в добавеното време и до червен картон на Камара, който хвана за гушата Ярмолюк. Дейвид Куут показа още седем жълти картони от 85-ата минута до края.