Мачът от 17-тия кръг на Премиър лийг между Борнемут и Лутън бе прекратен в 60-ата минута при резултат 1:1, когато футболистът на гостите Том Локиър колабира и се свлече в центъра на терена. В крайна сметка срещата няма да се доиграе днес и реферът Саймън Хупър прекрати двубоя.

Tom Lockyer has been stretchered off into the stadium and the game will get underway shortly.

The Bournemouth staff doctor has confirmed that Lockyer is "alert & responsive". 🙏 pic.twitter.com/C0pWQp2Xxg

— Football Tweet ⚽ (@Football__Tweet) December 16, 2023

Малко след изравнителния гол на Борнемут в 58-ата минута, Локиър се свлече на терена и му бе оказана светкавична медицинска помощ, след което бе изнесен на носилка под аплодисментите на феновете на "Виталити Стейдиъм". Добрите новини са, че в тунела той е бил контактен и е реагирал, като вече е откаран в болницата. От клуба му Лутън уточниха, че все още не знаят причината за колабирането на капитана си и благодарят за бързата реакция на медицинския щаб на Борнемут.

Припомня се също, че това не е първият инцидент с футболиста. По време на плейофа за влизане в Премиър лийг на "Уембли" срещу Ковънтри на 27 май, Локиър колабира в 11-ата минута и бе изнесен на носилка, като стоя няколко дни в болница и се подложи на операция заради сърдечни проблеми.

 Илая Адебайо бе открил за гостите още в 3-ата минута, а Доминик Соланке изравни за Борнемут в 58-ата минута. По-късно от Висшата лига потвърдиха прекратяването на мача, като добавиха в изявление: "Мислите ни са с Том Локиър и всички играчи, участвали в днешния мач".